Koncertní show v režii Prague Cello Quartet pro varhany v Opočně

Krásnou hudbu ve špičkovém provedení, a navíc v originální úpravě, si vychutnají ti, co kývnou na pozvání Opočenské besedy k návštěvě dalšího letošního benefičního koncertu.

Ten se tentokrát uskuteční 10. dubna. To vše nabídne čtveřice skvělých violoncellistů - Prague Cello Quartet.

Vždyť Petr Špaček, Jan Zvěřina, Jan Zemen a Ivan Vokáč mají na svém kontě řadu individuálních úspěchů a účastí na prestižních domácích i zahraničních festivalech a vedle toho tvoří unikátní soubor.

Petra Flígrová ze spolku Opočenská beseda, který benefiční koncert pořádá, v pozvánce uvedla: „Ti, kteří již měli možnost tento kvartet slyšet a vidět, jistě vědí, že kromě vynikajícího hudebního zážitku se mohou těšit i na večer plný úsměvných situací a dobré nálady.“

Ano, protože Prague Cello Quartet publiku předvádí koncertní show složenou nejen ze známých skladeb klasických mistrů, ale také z populárních filmových melodií nebo jazzových, popových či rockových hitů.

Posluchači, z nichž mnozí toto uskupení už dobře znají, tak mohou očekávat skladby v osobité úpravě pro čtyři violoncellisty a jejich nástroje. Opět to jistě bude vystoupení, kde se nešetří vtipem, na řadu přijdou i humorné scénky i překvapivá zhudebnění netradičních skladeb.

Výtěžek dobrovolného vstupného benefičního koncertu bude věnován na sbírkové konto projektu záchrany varhan v klášterním kostele Narození Páně v Opočně. V té souvislosti je na místě připomenout, že se nejedná o první případ, kdy Praque Cello Quartet podpoří svým nesporným uměním snahu o obnovu královského nástroje v tomto regionu.

Stačí vzpomenout koncert v kostele sv. Máří Magdalény v Deštném v Orlických horách nebo v Husově sboru v Dobrušce, kde měla vystoupení čtveřice violoncellistů podobný podtext. Navíc se takřka záhy, už 18. května, představí v kostele sv. Prokopa v Přepychách, kde pro změnu zahrají ve prospěch záchrany vzácných zvonů.

Koncert v Kodymově národním domě v Opočně začíná v 19 hodin. Mimo příspěvku ve formě dobrovolného vstupného budou návštěvníci moci také adoptovat některou z varhanních píšťal, jejichž pomyslná cena se pohybuje od 300 korun do 5 tisíc.

VIDEO: Prague Cello Quartet

INFORMACE O PROJEKTU

 

zdroj novinky.cz

Přihlášení / registrace

registrace / zapomenuté heslo